nedjelja, 2. svibnja 2010.

Državno natjecanje 2010.


Uspjesi mladih istarskih matematičara

Na 51.državnom natjecanju iz matematike, koje je do 28. do 30.travnja održano u Šibeniku, sudjelovalo je 8 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici iz Istre postigli su izvanredne rezultate.

Kod osnovaca, u konkurenciji osmih razreda, Ana Šumberac iz OŠ Matije Vlačića iz Labina osvojila je drugu nagradu (mentor Sandra Božić), a Tomislav Vojvodić iz TOŠ Giuseppine Martinuzzi Pula pohvalnicu (mentor Nevia Lorencin).

Srednjoškolci su u B kategoriji postigli još bolje rezultate. Naime, svi su se vratili ili s pohvalnicom ili s nagradom. Kod prvaša, Ivan Čeh iz Srednje škole Buzet je osvojio prvu nagradu, Maga Rajić iz Pazinskog kolegija-klasične gimnazije drugu nagradu. Mentori učenika su Milena Salkanović i Miranda Guštin. Kod drugih razreda, Vanja Marić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, uz mentorstvo Roberta Gortana, osvojio je drugu nagradu. Pohvalnicu su osvojili prvaš Mateo Glavičić iz Srednje škole Vladimira Gortana iz Buja (mentor Anotnija Tomić Jurkić), trećaši Denis Hrvatin i Ivan Cuculić iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča (mentor Đurđica Bonaca) te maturant Dean Barbić iz Srednje škole Mate Blažine Labin, mentor Roberta Germin Mileta.

Rezultati svih učenika su izvanredni te čestitamo svim učenicima i mentorima.

Robert Gortan, prof.

napomena: zadatke i rezultate s državnog natjecanja možete pronaći ovdje.

Nema komentara:

Objavi komentar