Državno natjecanje

2016.


2015.

2014.
55. Državno natjecanje iz matematike održano je od 2. do 4.travnja 2014. u Šibeniku. Učenici iz Istarske županije ponovno su postigli izvanredne rezultate. Istra ima tri državna prvakadvije druge i jednu treću nagradu... fenomenalno...

Čestitke učenicima i mentorima :-)

 

za MDI, Robert Gortan, prof.


2013.
54. Državno natjecanje održano je od 2.-4.travnja 2013. u OŠ Lapad u Dubrovniku. Popis svih učenika i program natjecanja možete pogledati ovdje.

Zadaci s Državnog natjecanja 2013.

Čestitka učenicima i mentorima...
za MDI, Robert Gortan, prof.
2012.
Objavljujemo pragove i popis učenika pozvanih na Državno natjecanje iz matematike koje će se od 25. do 27. travnja 2012. održati u OŠ Poreč. Čestitka svima!!!!
Državno natjecanje iz matematike 2012 - POZIV2011.

Istra ima dva državna prvaka iz matematike


Na 52.državnom natjecanju iz matematike, koje je od 31.ožujka do 2.travnja održano u Osnovnoj školi „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima, sudjelovala su 2 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici su postigli izvanredne rezultate.
Kod osnovaca, u konkurenciji osmih razreda, Ivan Lazarić iz OŠ Centar iz Pule osvojio je treću nagradu (mentor Melita Milić).
Srednjoškolci su u B varijanti postigli još bolje rezultate. Kod prvaša, državni prvak postao jeTomislav Vojvodić iz TSŠ-SMSI Dante Alighieri iz Pule uz osvojeno prvo mjesto (prva nagradu), a Ana Šumberac iz Srednje škole Matije Vlačića iz Labina osvojila je treću nagradu. Mentori učenika su Luana Buić i Đani Žufić.
U konkurenciji drugih razreda, Ivan Čeh iz Srednje škole Buzet, pod mentorstvom Milene Salkanović, osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu te postao državnim prvakom, a Maga Rajić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina plasirala se na treće mjesto uz drugu nagradu (mentor Vesna Vujasin Ilić).
Kod trećaša, Vanja Marić iz iste škole, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, osvojio je treće mjesto i drugu nagradu (mentor Robert Gortan).
Pored navedenih učenika, sudjelovali su i Maikol Hrvatin iz OŠ Marije i Line Umag, Matea Prenc iz Gimnazije Pula i Ivan Cuculić iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča.
Velike čestitke svim učenicima i njihovim mentorima.
za MDI, Robert Gortan, prof.


2010.
Uspjesi mladih istarskih matematičara
Na 51.državnom natjecanju iz matematike, koje je do 28. do 30.travnja održano u Šibeniku, sudjelovalo je 8 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici iz Istre postigli su izvanredne rezultate.
Kod osnovaca, u konkurenciji osmih razreda, Ana Šumberac iz OŠ Matije Vlačića iz Labina osvojila je drugu nagradu (mentor Sandra Božić), a Tomislav Vojvodić iz TOŠ Giuseppine Martinuzzi Pula pohvalnicu (mentor Nevia Lorencin).
Srednjoškolci su u B kategoriji postigli još bolje rezultate. Naime, svi su se vratili ili s pohvalnicom ili s nagradom. Kod prvaša, Ivan Čeh iz Srednje škole Buzet je osvojio prvu nagraduMaga Rajić iz Pazinskog kolegija-klasične gimnazije drugu nagradu. Mentori učenika su Milena Salkanović i Miranda Guštin. Kod drugih razreda, Vanja Marić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, uz mentorstvo Roberta Gortana, osvojio je drugu nagraduPohvalnicu su osvojili prvaš Mateo Glavičić iz Srednje škole Vladimira Gortana iz Buja (mentor Anotnija Tomić Jurkić), trećaši Denis Hrvatin i Ivan Cuculić iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča (mentor Đurđica Bonaca) te maturant Dean Barbić iz Srednje škole Mate Blažine Labin, mentor Roberta Germin Mileta.
Rezultati svih učenika su izvanredni te čestitamo svim učenicima i mentorima.

Robert Gortan, prof.
napomena: 


19.regionalno natjecanje iz matematike za Riječku regiju održano je 21. svibnja 2010. u OŠ Luke Perkovića u Brinju.
Slijede bilteni o natjecanju, rezultati te link na zadatke (na stranicama HMD)

Na natjecanje su pozvani učenici koji su osvojili:
4. razred - 22 boda i više (30 učenika)
5. razred - 21 bod i više (25 učenika)
6. razred - 19 bodova i više (24 učenika)
  

Poziv s detaljnim informacijama doći će na škole do kraja travnja 2010.

2009.

Čestitam svim učenicima i mentorima!
za MDI, Robert Gortan, prof.