nedjelja, 3. travnja 2011.

Istra ima dva državna prvaka iz matematike

Na 52.državnom natjecanju iz matematike, koje je od 31.ožujka do 2.travnja održano u Osnovnoj školi „Dr. Andrija Mohorovičić“ u Matuljima, sudjelovala su 2 učenika osnovnih i 7 učenika srednjih škola Istarske županije. Učenici su postigli izvanredne rezultate.

Kod osnovaca, u konkurenciji osmih razreda, Ivan Lazarić iz OŠ Centar iz Pule osvojio je treću nagradu (mentor Melita Milić).

Srednjoškolci su u B varijanti postigli još bolje rezultate. Kod prvaša, državni prvak postao je Tomislav Vojvodić iz TSŠ-SMSI Dante Alighieri iz Pule uz osvojeno prvo mjesto (prva nagradu), a Ana Šumberac iz Srednje škole Matije Vlačića iz Labina osvojila je treću nagradu. Mentori učenika su Luana Buić i Đani Žufić.

U konkurenciji drugih razreda, Ivan Čeh iz Srednje škole Buzet, pod mentorstvom Milene Salkanović, osvojio je prvo mjesto i prvu nagradu te postao državnim prvakom, a Maga Rajić iz Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina plasirala se na treće mjesto uz drugu nagradu (mentor Vesna Vujasin Ilić).

Kod trećaša, Vanja Marić iz iste škole, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, osvojio je treće mjesto i drugu nagradu (mentor Robert Gortan).

Pored navedenih učenika, sudjelovali su i Maikol Hrvatin iz OŠ Marije i Line Umag, Matea Prenc iz Gimnazije Pula i Ivan Cuculić iz Srednje škole Mate Balote iz Poreča.

Velike čestitke svim učenicima i njihovim mentorima.

za MDI, Robert Gortan, prof.

Nema komentara:

Objavi komentar