nedjelja, 15. studenoga 2015.

9. stručno-metodički skup održan je od 5. do 7. studenoga 2015. godine u hotelu Park Plaza „Histia“ u Puli organizaciji Matematičkog društva „Istra“ (MDI), a koji se održava svake neparne godine od 1999. Okupio je preko 470 učitelja, nastavnika i sveučilišnih profesora matematike Hrvatske i regije. Ovo je najmasovniji metodički skup matematičara u RH. Tema ovogodišnjeg skupa je Zadaci u nastavi matematike.Na skupu je održano 6 pozivnih predavanja:
  • Boris Jokić, „Cjelovita kurikularna reforma“
  • Michele Braš Roth, „Pokazatelji matematičke pismenosti u okviru PISA istraživanja“
  • Sanja Stilinović, „PISA zadaci u nastavi matematike“
  • Lidija Kralj, „Poticanje kreativnosti i inovativnosti primjerenim odabirom zadataka“
  • Nermina Mujaković, „Značaj teorijskog znanja u rješavanju matematičkih zadataka“
  • Sanja Rukavina, „Kako ne rješavati matematički zadatak“
44 priopćenja i 24 radionice – ukupno 125 autora predavanja ili radionicaizložbe „Rebusi u nastavi matematike“, „Amphitheatrvm Polae“, 10 godina Festivala matematikeizdan Zbornik radova na više od 500 stranica - ovogodišnji podsjeća na malu zbirku realiziranih ideja učitelja i nastavnika. U njemu se nalazi mnoštvo projekata koje su autori predstavili da bi ih ostali posredno ili neposredno uvrstili u proces unapređenja nastave matematike. 
Predavači i voditelji radionica bili su naši istaknuti sveučilišni profesori, učitelji i nastavnici te savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Slijedeći, jubilarni 10. skup Pula 2017., kojim će i Matematičko društvo Istra obilježiti i 20 godina svog kontinuiranog rada,  nosi temu „Modeliranje i matematika“.

Do skorog viđenja :-)

za MDI, Robert Gortan, prof.

Nema komentara:

Objavi komentar