ponedjeljak, 12. travnja 2021.

15.Festival matematike 2021. - Izrada GeoGebra apleta i dizajniranje dinamičnih aktivnosti

Predavanje: Izrada GeoGebra apleta i dizajniranje dinamičnih aktivnosti

Predavač: dr. sc. Željka Dijanić, urednica i autorica udžbenika Školske knjige koja je 2017. godine doktorirala na temu uporabe GeoGebre u učenju otkrivanjem


Ovo predavanje sudionicima festivala poklanja Školska knjiga.

Vrijeme održavanja: četvrtak 6.5.2021., 18 – 19 sati

Kratki opis predavanja:

Autorica će pokazati kako kreirati dinamične GeoGebra aktivnosti za demonstraciju, učenje otkrivanjem i uvježbavanje (popularno zvane vježbalice) te od kojih bi se elemenata trebale sastojati (upute za rad, dinamični apleti, pitanja za promišljanje / vođena pitanja, zadatci za učenike, slike, bilješke i sl.). Tako pripremljene aktivnosti koristit će se za izradu GeoGebra knjige koja će se podijeliti učenicima putem GeoGebra grupa i GeoGebra razreda. Predavanje će biti prilagođeno početnicima u korištenju GeoGebre, ali pokazat će se i sadržaji za nešto naprednije korisnike (korištenje polja za unos, korištenje gumba s osnovnim skriptiranjem te izrada vježbalica s povratnom informacijom o točnosti).

Poveznica na prijavu za praćenje predavanja:  https://forms.gle/QYPwUqKk8xkwKBzx7

Ograničenje: 100 sudionika

Prijavljeni učitelji i nastavnici dobit će poveznicu za spajanje na Zoom sastanak putem elektroničke adrese upisane u obrazac.

U slučaju većeg broja prijavljenih organizirat će se dodatni termin ponovljenog predavanja o čemu će učitelji i nastavnici biti naknadno obaviješteni.