utorak, 22. veljače 2022.

16. Festival matematike 9. i 13.5.2022.

Poštovane kolegice i kolege, pozivamo Vas i učenike Vaše škole na 16. Festival matematike koji će se održati u online okruženju 9. i 13. svibnja 2022.


Ekipno natjecanje „Ekipa za 5+“ (ponedjeljak 9.5.2021.)

Kategorije natjecanja „Ekipa za 5+" ovisno o kategoriji natjecatelja:

  • PIKO – učenici 3. i 4. razreda osnovne škole
  • MIKRO – učenici 5. i 6. razreda osnovne škole
  • MEGA – učenici 7. i 8. razreda osnovne škole
  • GIGA – učenici 1. i 2. razreda srednjih škola
  • TERA – učenici 3. i 4. razreda srednjih škola

napomena: Ekipe u svim kategorijama čine četiri natjecatelja odgovarajuće dobne skupine. U svim kategorijama ekipa može biti sastavljena od najviše dva učenika višeg razreda.

Trajanje natjecanja i broj zadataka prikazan je u tablici:



Prije natjecanja

  • Mentori ekipa prijavljuju članove ekipa i predstavnika svake ekipe putem Google obrasca do srijede 4.5.2022. (nakon toga isključivo na mail mdistra@gmail.com)
  • Organizatori u četvrtak 5.5. otvaraju kanal Ekipno natjecanje 2022. u Teamsu te pridodaju prijavljene mentore i predstavnike svake ekipe (prema popisu prijavljenih iz Google obrasca)
  • Sva komunikacija za vrijeme natjecanja se odvija u navedenom Teams kanalu

Provedba natjecanja ponedjeljak 9.5.2022.

  • Natjecanje počinje u 10 sati objavom zadataka u Teams kanalu Ekipno natjecanje 2022.
  • Predstavnici ekipa i mentori preuzimaju zadatke
  • Nakon isteka vremena rješavanja (PIKO 75 ili ostali 120 minuta), predstavnici ekipa upisuju odgovore u obrazac koji je otvoren u narednih 15 minuta
  • Predstavnici ekipa ili mentori skeniraju ili fotografiraju List za odgovore i šalju ga na mail kao kategorija_imeekipe.pdf u roku od 60 minuta od završetka natjecanja. Primjerice, ako je ime vaše ekipe Pazin i natječete se u kategoriji MIKRO, tada šaljete dokument MIKRO_Pazin.pdf 
Nakon natjecanja
  • Povjerenstvo objavljuje točna rješenja i privremene rezultate, odnosno liste po kategorijama u ponedjeljak 9.5.2022. u 15 sati.
  • Rok za prigovor na rješenja i privremene rezultate je 30 minuta od objave. Prigovori se šalju elektroničkim putem na službenu mail adresu ekipno2022.mdi@gmail.comNaknadni prigovori se neće uvažiti. 
  • Nakon rješavanja prigovora objavljuju se konačne liste po kategorijama najkasnije u utorak 10.5.2021. u 10 sati. 
  • Rang lista se formira na osnovu broja bodova ostvarenih na natjecanju.

Prijave ekipa online obrascem do 4.5.2022. (nakon toga isključivo na mail mdistra@gmail.com)

napomena: Svojom prijavom dajete Suglasnost za objavljivanje imena, prezimena i fotografija sudionika na internetskoj stranici MDI-a http://md-istra.blogspot.hr/ u svrhu promocije natjecanja te u medijima koji će pokrivati ovo natjecanje.

Kotizacija za škole i udruge je 75 kuna po ekipi. Uplaćuje se na žiro račun Matematičkog društva „Istra“, HR9523600001102141663 s poziv na broj OIB škole i opis Uplata za ekipno natjecanje "Ekipa za 5+".    

Podatci za uplatu kotizacije

napomena: Molimo sve škole koje trebaju e-račune ili samo račune za uplaćene kotizacije da to zatraže na e-mail alfaiomega@inet.hr, od Zvonko Jovičić, prof. 

Prije početka natjecanja potrebno je dostaviti Suglasnost ravnatelja/ice Škole za ekipe iz škole i Potvrdu o uplaćenoj kotizaciji na mail festival.mdi@gmail.com

 

Suglasnost ravnatelja za ekipno natjecanje "Ekipa za 5+"

Propozicije Ekipnog natjecanja "Ekipa za 5+"

Primjer zadataka od 2014. do 2021.godine


Projekt „Matematika +“  (petak 13. svibnja 2022.) 

Na smotri mogu sudjelovati timovi učenika osnovnih i srednjih škola.

Prijave radova online obrascem do 15. ožujka 2022.

napomena: Svojom prijavom dajete Suglasnost za objavljivanje imena, prezimena i fotografija sudionika na internetskoj stranici MDI-a http://md-istra.blogspot.hr/ u svrhu promocije natjecanja te u medijima koji će pokrivati ovo natjecanje.

Rok za dostavu pisanog izvješća o radu na projektu u PDF formatu i prezentaciju u digitalnom obliku je 15. travnja 2022.  na vas.gordana@gmail.com i matematikaplus.mdi@gmail.com

napomena: naša preporuka je da izradite video snimku vaše javne prezentacije projekta, koja bi se prikazala ukoliko na dan održavanja budete u nemogućnosti predstaviti projekt putem online preko ZOOMa. Dostavite nam link za snimku.

Kotizacija za škole i udruge je 75 kuna po prijavljenom radu. Uplaćuje se na žiro račun Matematičkog društva „Istra“, HR9523600001102141663 s poziv na broj OIB škole i opis Uplata za projekt "Matematika+".

Podatci za uplatu kotizacije

napomena: Molimo sve škole koje trebaju e-račune ili samo račune za uplaćene kotizacije da to zatraže na e-mail alfaiomega@inet.hr, od Zvonko Jovičić, prof. 

Povjerenstvo će odabrati radove koji će ući u završnicu na Festivalu 13.5.2022.

Prije početka Smotre radova potrebno je dostaviti Suglasnost ravnatelja/ice Škole za radove iz škole te Potvrdu o uplaćenoj kotizaciji na mail matematikaplus.mdi@gmail.com


Suglasnost ravnatelja za projekt "Matematika+"

Propozicije smotre radova Matematika+

 

Nekoliko radova matematike+

Za MDI, Robert Gortan