petak, 29. travnja 2022.

MDI.webinari - Vrednujemo naučeno pisanim provjerama

Predavanje: Vrednujemo naučeno pisanim provjerama

Predavač: Goran Knez

Ovo predavanje sudionicima Festivala poklanja Školska knjiga.

Vrijeme održavanja: 9. svibnja 2022., 13:00 - 14:00

Kratki opis predavanja:

Bit će predstavljeni ispitni katalozi za 1., 2., 3. i 4. razred srednje škole. Autor ispitnih kataloga opisat će svoja iskustva u pripremi i provedbi pisanih provjera za vrednovanje naučenoga u različitim elementima vrednovanja: usvojenosti znanja i vještina, matematičkoj komunikaciji i rješavanju problema. Pokazat će na koji način odabire zadatke prema postavljenim ishodima, kako određuje njihovu težinu, u kojem će elementu vrednovati pojedini zadatak te kako boduje svaki dio složenijeg zadatka, odnosno kako vrednuje djelomičnu točnost učenikova rješenja.

Ispitni katalozi sadrže po nekoliko varijanti pisanih provjera za svaku nastavu temu prema našim udžbenicima, a svaka pisana provjera sadrži: (1) ishode na razini teme koji se vrednuju, (2) zadatke uz naznačen element vrednovanja i broj bodova po svakome dijelu zadatka, (3) ključ za odgovore – točne odgovore i opis bodovanja za djelomično točne odgovore ili za pojedine korake rješavanja zadatka i (4) prijedlog skale bodova za svaku ocjenu. Raspravit će se mogućnost sastavljanja jedne pisane provjere za vrednovanje u dva elementa vrednovanja.

O predavaču:

Goran Knez nastavnik je matematike u Gimnaziji Županja koja je bila uključena u eksperimentalni program uvođenja obrazovne reforme u RH. Autor je ispitnih kataloga i pisanih provjera za 1. – 4. razred srednje škole u izdanju Školske knjige. Član je stručne radne skupine za izradu ispita državne mature pri NCVVO te član tima autora videolekcija pri Ministarstvu znanosti i obrazovanja (Škola za život, i-nastava). Aktivno je sudjelovao u uvođenju obrazovne reforme kao član mentorskog tima pri MZO i voditelj je ŽSV-a nastavnika matematike srednjih škola Vukovarsko-srijemske županije.

 

Podatci za spajanje na Zoom:

Goran Knez is inviting you to a scheduled Zoom meeting.

Topic: Vrednujemo naučeno pisanim provjerama

Time: May 9, 2022 01:00 PM Sarajevo, Skopje, Zagreb

Join Zoom Meeting

https://zoom.us/j/97255288703?pwd=ZjMraE9wKzd3U1BhKzFzQ0JlS3NOZz09

Meeting ID: 972 5528 8703

Passcode: SKUPULI